Sitter på The Green Park Hotel Bostancı i den asiatiska delen av Istanbul, och skriver på en — för tillfället — tämligen värdelös iPhone. Den saknar internetåtkomst..

Med roamingavgift på 120 kr/MB blir man snål per automatik. WiFi, som enligt mig borde vara gratis på ett hotell, vill de ha €5/h eller €12/dygn för. Och man kan inte köpa direkt från telefonen/datorn.. Får bli senare ikväll.

Är här på konsultuppdrag och förhoppningsvis har den turkiska programmeraren jag ska träffa idag nån internetuppkoppling att bjuda på. Min telefon behöver det.

Satt nere i baren igår med en österrikare (VD:n) som också hade en för tillfället värdelös iPhone. När vi skulle översätta termer (läs: använda Google Translate), så var det kört. Kolla valutakursen? Kört. Kolla mailen? Kört. Uppdatera vänner på att man är utomlands via Facebook? Kört. Och så fortsatte det. Appar är fantastiska, men de flesta bygger på internetaccess. Och turkiskt öl lockade mer igår än krångligt, dyrt turkiskt internet.

När detta inlägg publiceras har jag bevisligen fått tag på nån internetuppkoppling. Men jag tycker ändå att det aktualiserar ett problem. Internet borde vara såväl billigt som lättillgängligt. Världen av idag bygger på det.