Facebook introducerade ikväll en helt ny design av profilen, som bjuder på en hel del nyheter jämför med den gamla. I ett inlägg på Facebook-bloggen presenteras nyheterna som jag ska sammanfatta lite kort.

Redan det första man ser på nya profilen är nytt. Man får i korta meningar reda på det mest grundläggande om personen du tittar på. Nyhet här är att man nu kan fylla i vilket/vilka språk man pratar, vilket görs inifrån profilredigerarens förstasida.

Navigationen har flyttat till vänsterkolumnen under profilbilden, medan högerkolumnen bjuder på varierande innehåll ovanför reklamen, så som populäraste platser (genom Facebook Places) och puffar/pokes.

Ny profilinformation

Förutom det jag redan nämnt med språk (som ställs in på förstasidan) så ligger det en hel del andra nyheter under profilredigeraren.

Betydelsefulla vänner

Gör en lista eller listor över dina ”viktigaste” eller närmaste vänner, t.ex. familj, studiekamrater och arbetskamrater.

Projekt och klasser

Har du gjort några speciella projekt på din arbetsplats? Gått några kurser under utbildningen du vill framhäva? Lägg till dem som projekt/klasser under sina respektive huvudrubriker. Lägg även till vilka vänner du arbetade tillsammans med så att ni kan dela det tillsammans!

Filosofi och inspiratör

Under fliken filosofi hittar man inte bara religiös och politisk åskådning, utan även ”personer som inspirerar dig”.

Sport

Utövar du någon sport?  Har du nått favoritlag? Favoritidrottare? Nu kan du fylla i allt på sportfliken.

Prova nya profilen redan idag

Facebook siktar på att alla ska ha den nya profilen under början på nästa år, och börjar redan nu rulla ut den gradvis. Vill du ha den nya profilen redan idag så kan du göra det på Facebooks sida för nya profilen.

Intressant nog så smög sig även ”frågor” med i uppdateringen. Konstigt nog verkar den inte fungera, och det är väl bara att tolka som att de inte riktigt är redo att få ut det i Sverige än – tyvärr.

Menyalternativet "Fråga" har mystiskt nog smugit sig in, trots att det inte fungerar.

Snart kommer även en uppdatering av Facebooks Sidor, men mer om det någon annan gång!